Nu e niciodată prea devreme să comunici cu bebelușul tău

Prima axiomă a comunicării spune că Este imposibil să nu comunici. Însă, în ceea ce privește comunicarea cu copii nou-născuți este nevoie ca această comunicare sa fie una de calitate pentru ca aceștia sa deprindă limbajul într-o manieră adecvată.

Bebelușii au nevoie că părinții să fie atenți atunci când ei gânguresc.

Chiar dacă pentru un adult sunetele scoase de copil nu au nici un sens, este important pentru copil ca adultul care îl îngrijește să fie îi ofere atenție și să se implice alături de el în actul comunicării. Această atenție îl ajută pe copil să formeze sunete din ce în ce mai complexe și să învețe limbajul mai rapid.

Părinții care se implică în comunicarea cu bebelușii ajută la accelerarea procesului de vocalizare internă al copilului și la învățarea limbajului. Cercetările recente vin să contrazică ceea ce se credea în trecut, anume că învățarea comunicării este înnăscută și nu poate fi influențată de feedback-ul părinților.

„Nu este neapărat important faptul că mama răspunde comunicării cu bebelușul, ci felul în care răspunde aceasta” Julie Gros-Louis

Situațiile experimentale în care mamele au fost învățate să răspundă pozitiv, prin zâmbet și atingere, la comportamentele verbale ale copilului și la privirile directe ale acestora și-au ajutat copii să învețe mai repede limbajul decât un copil normal.

 

Sursa: http://medicalxpress.com/news/2014-08-parents-infant-babbling-child-language.html

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s