Autismul și excesul de sinapse la nivelul creierului

Într-o cercetare publicată în luna August în revista Neuron, o echipă de cercetători de la Columbia University Medical Centre au descoperit cムexistムun număr mai mare de sinapse în creierul tinerilor cu tulburări din spectrul autist. Sinapsele sunt necesare pentru neuronii sムse conecteze și sムcomunice unul cu celălalt, dar prea multe pot afecta grav funcționarea creierului.

Ύn dezvoltarea normală a creierului, existムun proces de „tăiere” naturală a sinapselor. S-a emis ipoteza că acest proces este perturbat la persoanele cu tulburări din spectrul autist.

În aceastムnouムlucrare, cercetătorii au testat ipoteza prin examinarea post-mortem a creierului la copii cu și făƒrムtulburări din spectrul autist. Echipa a descoperit că în copilăria târzie densitatea sinaptică a fost mai mult de 50% mai mare la cei cu tulburare din spectrul autist decât la cei cu o dezvoltare normală a creierului, și, uneori, această densitate sinaptică la persoanele cu tulburare din spectrul autist era cu până la două treimi mai mare. 

„Acest deficit în tăƒierea sinapselor care nu mai sunt necesare ar putea contribui la anomalii ale funcțiilor cognitive pe care oamenii le dobândesc în copilăƒria târzie, în adolescentă sau la maturitate, cum ar fi achiziția funcțiilor executive că: rațiunea, motivația, limbajul sau gândirea abstractă”.

 Cercetările efectuate, până în acest moment pe șoareci, au reușit să refacă acest proces de triere al neuronilor, cu ajutorul medicamentelor, iar comportamentele de tip autist au scăzut în intensitate. 

Sursa: http://bbrfoundation.org/brain-matters-discoveries/new-york-times-article-features-research-showing-an-excess-of-synapses-in

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s