O sinucidere la 40 de secunde

Încearcă să numeri până la 40 și deja un om s-a sinucis în intervalul ăsta. Și nu numai atât, în acest timp alți 10-20 de oameni au au încercat să-și ia viața și nu au reușit.

Dacă ar fi să vorbim despre sinucidere, cel puțin în România, ar trebui să avem mai multe știri despre acest subiect decât despre crime, pentru că sunt mai multe decese cauzate de sinucideri decât decese cauzate de crime și accidente! În 2009 au avut loc 2286 de sinucideri, asta înseamnă aproape 6 sinucideri pe zi (6.2 mai exact), statistica Organizației Mondiale a Sănătății. Asta ne plasează pe locul 35 în lume în ceea ce privește sinuciderea. 

Sinuciderea, oricât de gravă ar fi că fenomen, este doar o consecință nefastă unor probleme mult mai grave.

De exemplu :

 1. Persoanele care suferă de depresie sau alte tulburări afective (tulburarea bipolară) au un risc de 20 de ori mai mare de a muri din cauza sinuciderii decât un individ din populația generală; aproape jumătate dintre persoanele care se sinucid suferă de depresie.
 2. Persoanele cu schizofrenie au o probabilitate mult mai mare de a se sinucide, de 10 ori mai mare decât populația generală și aproximativ 5% dintre persoanele cu schizofrenie se sinucid.
 3. Alte probleme psihice (tulburările de personalitate, stresul post-traumatic, tulburările de alimentație sau abuzul de substanță) cresc și ele incidența sinuciderilor.

De ce ar trebui să ne intereseze atât de mult că s-a sinucis un actor și nu ne interesează că se sinucid un milion de oameni anual, majoritatea din cauza problemelor de sănătate mintală?

În știrile despre sinuciderea recentă nu am văzut nici un avertisment despre faptul că un astfel de eveniment are drept consecință o creștere a numărului de persoane care încearcă să se sinucidă, nu am văzut promovarea unor servicii de consiliere pentru cei care au astfel de gânduri sau vreo campanie de psihoeducație despre ceea ce înseamnă sinuciderea și cum poți preveni un comportament de acest gen. 

De exemplu;

LINIE TELEFONICĂ DE CONSILIERE  PENTRU PREVENȚIA SUICIDULUI, număr de telefon GRATUIT  0800 801 200 (http://www.antisuicid.com/

Servicii de consiliere psihologică, socială și psihiatrică 031.40.11.444, apelabil din orice rețea fără suprataxe, de luni până vineri, intre orele 9.00 – 17.00. (www.estuar.org) 

0800.08.01.00  Linie de telefon anti-suicid în cadrul spitalului Alexandru Obregia

https://psihoeducatie.wordpress.com/2014/02/20/sinuciderea/ (Cum îți poți da seama că cineva plănuiește să se sinucidă + Mituri) 

http://www.antisuicid.com/mituri-legate-de-sinucidere/ (Mituri legate de sinucidere)

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O sinucidere la 40 de secunde

 1. 8in8 zice:

  Blog fantastic
  Multumesc
  ……………………..
  http://www.8ii.in

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s